Lidmaatschap aanvragen


IsolatieCoalitie

Samen met onze partners Bouwend Nederland en OnderhoudNL gaat VENIN onder de vlag van de IsolatieCoalitie handen en voeten geven aan het versnellen van de uitvoeringscapaciteit van bedrijven die zich dagelijks bezig houden met het isoleren van woningen. We zijn ons bewust van het feit dat samenwerken op dit thema de enige manier is om sneller tot structurele oplossingen te komen om de uitvoeringscapaciteit versneld te vergroten. Het uitgangspunt van de IsolatieCoalitie is om uitvoerende bedrijven te laten bepalen welke programma’s nodig zijn om dit te verwezenlijken. Immers zij weten als geen ander wat er precies speelt en waar de kansen liggen.

IsolatieCoalitie

Nieuwe medewerkers interesseren voor ons vak betekent ook zorgen voor een laagdrempelig opleidingstraject waarbij zij op een praktische wijze kunnen doorgroeien naar vakmanschap. Opleidingen ingericht op de praktijk maar ook van betekenis zijn voor de nieuwe medewerkers door ervoor te zorgen dat de opleidingen civiele waarde hebben, met andere woorden; erkend worden. Maar ook vraagstukken zoals procesinnovaties om de efficiency te vergroten, het bundelen van woningen zoals bedoeld in de contingentenaanpak maar dan uitvoerbaar voor alle bedrijven en een pragmatische aanpak voor natuurinclusief isoleren zijn onderwerpen waar de IsolatieCoalitie zich de komende maanden in vast zal bijten.

Zodra de actiepunten zijn vastgesteld kunnen andere partijen waaronder kennisinstituten zoals TKI Urban Energy en TNO aanhaken om ons te ondersteunen met kennis en onderzoek. Uiteindelijk willen we een beweging initiëren waar iedereen die wil en kan bijdragen aan het versnellen van de verduurzamingsopgave, mogelijkheden krijgt aangereikt om daadwerkelijk sneller en slimmer duurzame meters te gaan maken. Ambitieus? Zeker! Maar afwachten tot de storm gaat liggen is niet aan de orde, de Energiecrisis is er en gaat niet eerder weg totdat we met z’n allen ons energieverbruik drastisch weten te verminderen. En ja, dat begint nog altijd bij isoleren…

Terug naar het overzicht