Lidmaatschap aanvragen


Kans op nieuwe klanten voor isolatiebedrijven

In de huidige ‘moeilijke markt’ zien wij verkoopkansen voor onze leden. Ben je nieuwsgierig? Lees onze tips >

Kans op nieuwe klanten voor isolatiebedrijven

De afgelopen tijd daalde de vraag naar isolatie door de ontwikkelingen rondom de Wet natuurbescherming en het relatief warme najaar. Ontdek in dit artikel waar kansen liggen voor het werven van nieuwe klanten. 

Kans 1: Partner voor particulier bij verkrijgen ISDE-subsidie

Wees een partner voor woningeigenaren die gebruik willen maken van de ISDE-subsidie waarmee zij tot zo’n 30% van de isolatiekosten kunnen terugkrijgen. Er zijn particulieren die zelf isolatiemateriaal voor hun woning willen aanschaffen. Daar ligt een kans voor jou en andere VENIN-leden, omdat woningeigenaren kunnen de isolatiesubsidie alleen krijgen als zij aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet het isolatiemateriaal voldoen aan specifieke voorwaarden én worden geplaatst door een bouwinstallatiebedrijf. Jouw advies en dienstverlening hebben zij dus nodig. 

Kans 2: Partner voor gemeente in besteding SpUk-gelden

Neem contact op met gemeentes, zodat je kans maakt om hun isolatiepartner te worden. Vanaf 1 januari 2024 kunnen gemeentes hun inwoners met slecht geïsoleerde woningen namelijk ondersteunen met SpUk-gelden (Speciale Uitkering). 

Laat eigenaren en gemeentes van je horen

Onze tip: wacht niet af of eigenaren en gemeentes jou vinden, maar grijp je kans en communiceer. Woningeigenaren waar je eerder een subsidieopdracht uitvoerde, mag je contacteren. Informeer bij gemeentes naar hun plannen voor de SpUk-gelden en bied je expertise en dienstverlening aan. 

Terug naar het overzicht

Inschrijven voor de nieuwsbrief


Ik blijf graag op de hoogte van ontwikkelingen in de isolatiebranche.

Bestand toevoegen

Kies bestand